Tom Neuwirth gaat Conchita Wurst vermoorden

13/02/2017 - 17:19
Tom Neuwirth (28) gaat Conchita Wurst 'vermoorden'. Het typetje Conchita Wurst is uitgespeeld, zegt Tom Neuwirth in Die Welt.

Tom Neuwirth won in 2014 als Conchita Wurst het Eurovisiesongfestival met 'Rise Like A Phoenix', een James Bond-achtige ballade. Het typetje Conchita, een vrouw met een baard, heeft echter zijn beste tijd gehad.
 
"Conchita heeft dankzij haar overwinning op het songfestival zo goed als al het mogelijke bereikt. Ik heb het gevoel dat ik haar niet langer meer nodig heb", zegt de zanger. "Ik zal haar moeten vermoorden."
 
Op Instagram stelt Tom / Conchita de fans gerust: het is niet voor meteen. 

Man neemt bovenhand

De mannelijke aspecten van Tom en Conchita nemen de bovenhand, zegt Tom Neuwirth in Die Welt. "Ik stel mezelf de laatste tijd heel wat vragen. Waar wil ik naartoe? Ik kan een beetje van alles, dat is mijn probleem. Tom is aan het rebelleren. Ik heb zin om een nieuw personage te creëren."

Prides

Na de overwinning op het Eurovisiesongfestival volgde weinig artistiek succes. Wel ging Conchita succesvol op tournee langs talloze gayprides. Als 'vrouw met baard' brak Tom / Conchita een lans voor een ruime genderexpressie en toonde dat er meer is dan '100% man' en '100% vrouw'. 

Bron: 

Die Welt, Songfestival.be, PinkNews.co.uk, eigen verslaggeving