Bi’s krijgen steun op Valentijnsdag

09/02/2017 - 02:45
Beeld: çavaria
Een hartje in de bi-kleuren met twee engeltjes ernaast
Op dinsdag 14 februari organiseert het Oost-Vlaamse regenbooghuis Casa Rosa in samenwerking met de werkgroep Bi van çavaria een heuse valentijnsactie in Gent gericht op het meer zichtbaar maken van biseksualiteit.

De Korenmarkt wordt ’s middags opgeleukt door een enthousiaste en kleurrijke groep die voorbijgangers oproept om bi’s te steunen en hen een valentijnskaartje meegeeft met informatie. Op deze ludieke manier trachten ze hun doelstelling ‘het bewust maken van de onzichtbaarheid van biseksualiteit’ te bereiken.

“Met de slogan ‘Make Your Love Visible’ willen we mensen vragen om biseksuele personen een hart onder de riem te steken”, aldus Cathy Heyman van Casa Rosa. “Dit door een selfie te posten met de hashtags #bimyvalentine en #bivisibility. Iets wat je makkelijk en snel even kan doen op straat, maar ook op school, op het werk, in de sportclub, op café, … ”

Snoephartjes

De mensen krijgen hiervoor leuke hartjes uit piepschuim in de bi-kleuren en lekkere snoephartjes.

“Biseksualiteit is erg onzichtbaar in onze maatschappij. We willen mensen hier op een ludieke manier van bewust maken. Er zijn nog veel misverstanden rond biseksualiteit, ook binnen de holebi- en transgenderbeweging,” zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs.

Meer informatie over de actie, vind je online:
Bron: 

Eigen verslaggeving, çavaria