Een derde minder nieuwe hiv-infecties in Engeland

04/02/2017 - 09:58
In 2016 is er een derde minder nieuwe hiv-diagnoses vastgesteld in Engeland ten opzichte van 2015.

Public Health England bevestigt een trend die hiv-klinieken in Londen hebben vastgesteld: het aantal nieuwe hiv-infecties daalt in Engeland. De statistieken zijn weliswaar voorlopig. 
 
Valerie Delpech van Public Health England vertelt in New Scientist dat het aantal nieuwe hiv-diagnoses bij homo- en biseksuele mannen daalt. "We moeten echter op definitieve gegevens wachten om zeker te zijn."

PrEP

Volgens New Scientist is de daling het gevolg van een toename aan populariteit van PrEP. PrEP (pre-exposure prophylaxis) is een pil met hiv-remmers die een hiv-infectie kan voorkomen. De pil is bedoeld voor tijdelijk gebruik door mensen die geen hiv hebben, maar die wel een verhoogd risico lopen om geïnfecteerd te raken. PrEP wordt wel eens vergeleken met de pil die vrouwen innemen om niet zwanger te worden.
 
Nochtans betaalt de nationale volksgezondheidsdienst NHS England PrEP niet terug. Mannen die seks hebben met mannen (MSM) kopen de pil dan ook online. De kwaliteit en doeltreffendheid is dan onzeker. 

Bron: 

PinkNews.co.ukHier niet op klikken aub