Welke media stellen holebi- en transgendergemeenschap representatief voor?

03/02/2017 - 11:21
De genomineerden voor de achtentwintigste GLAAD Media Awards zijn bekend. GLAAD is een Amerikaans initiatief. Met haar prijzen geeft GLAAD erkenning aan media die een eerlijk, accuraat en inclusief beeld van holebi’s en transgenders geven. Er zijn niet enkel prijzen voor films en televisieseries. Andere media zoals theater, stripverhalen, journalistiek en reclame hebben hun eigen categorieën.

Op 6 mei 2017 worden de GLAAD Media Awards uitgereikt. Volgende genomineerden vielen ZiZo op:

In de categorie ‘Outstanding Film' is ‘Moonlight’ genomineerd. De film volgt het leven van een jonge Afro-Amerikaan die worstelt met zijn seksualiteit tijdens het opgroeien.

Een genomineerde voor ‘Outstanding Comedy Series’ is ‘Crazy Ex-Girlfriend’. Het tweede seizoen van de musicalserie eindigt op 3 februari met de seizoensfinale. In het eerste seizoen maakten ze een fantastisch coming-outlied van een van hun personages, die je onderaan kunt bekijken.

Klassiekers

The Rocky Horror Picture Show’ is een klassieker. In oktober kwam de remake ‘The Rocky Horror Picture Show: Let's Do the Time Warp Again’ uit, die genomineerd is voor de categorie ‘Outstanding TV Movie or Limited Series’.

De legendarische zanger Elton John is met zijn tweeëndertigste album ‘Wonderful Crazy Night’ genomineerd voor ‘Outstanding Music Artist’.

Superheldinnen en overlevers

Bij de categorie ‘Outstanding Comic Book’ vind je onder andere ‘DC Comics Bobmshells’. Deze comicreeks focust op de superheldinnen uit het universum van DC Comics. De heldinnen worden heruitgevonden in een alternatief universum van de jaren veertig. De relatie tussen Batwoman en politiekapitein Maggie Sawyer wordt ook bekeken.

Een nieuwsartikel genomineerd voor ‘Outstanding Digital Journalism Article’ isAfter the Orlando Shooting, the Changed Lives of Gay Latinos’ van Daniel Wenger dat op NewYorker.com werd gepubliceerd. De journalist interviewt daarin Latijns-Amerikaanse homo’s die de schietpartij in Orlando hebben overleefd. Maar hij beschrijft ook hoe ze zichzelf vaak niet (durven) uiten bij hun familie en kennissen. Wenger onderzoekt de levensstijlen van Latijns-Amerikaanse homomannen die in de VS wonen en de dubbellevens die ze soms leiden door hun seksualiteit te verbergen.

Alle kanshebbers

Alle nominaties kun je hier terugvinden.

Bron: 

Eigen verslaggeving, GLAAD

Hier niet op klikken aub