'La La Land' domineert de Oscarnominaties

24/01/2017 - 15:21
Het is geen verrassing dat de musical 'La La Land' veertien Oscarnominaties heeft gekregen. 'Moonlight', over een opgroeiende homoseksuele tiener, maakt kans op acht Oscars.

#OscarsSoWhite? De Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) heeft dit jaar moeite gedaan om meer in te zetten op diversiteit bij de Oscars. Al zal het voor sommigen nooit genoeg zijn.
 
De acht nominaties voor 'Moonlight' illustreren deze diversifiëring. Het tienerdrama maakt kans op een Oscar voor Beste Film, Beste Regisseur, Beste Camerawerk, Beste Montage, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Originele Muziek en Beste Aangepast Scenario.

'La La Land'

'La La land', een romantische musical die een making of van de Hollywooddroom is, heeft dertien nominaties beet, waaronder die voor Beste Film, Beste Mannelijke Hoofdrol voor Ryan Gosling, Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor Emma Stone en Beste Regie voor Damien Chazelle. Deze nominaties zijn terecht. 'La La Land' is goed gespeeld, goed geregisseerd, goed gezongen en gewoon steengoed.

Andere opvallende nominaties

Het kon niet anders dan dat Meryl Streep een nominatie kreeg voor de titelrol in 'Florence Foster Jenkins'. Is ze geen nominatiekampioene? De Franse Isabelle Huppert maakt kans op een Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in 'Elle'. 
 
'Arrival', over communiceren met buitenaardse wezens, de invloed van taal op ons denken en vechten tegen vooroordelen, maakt ook kans op enkele beeldjes. Die van Beste Regie zou niet misstaan.
 
Verwacht je echter aan een La-La-pletwals op 26 februari.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub