Elio De Bolle is de nieuwe coördinator van The Belgian Pride

11/01/2017 - 16:35
Elio De Bolle is aangesteld als coördinator van The Belgian Pride, de vzw die de organisatie van de pride in Brussel leidt. Elio is geen onbekende in Vlaanderen. Hij was een tijd voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel. Daarnaast was hij al actief in de marketing- en eventsector met zijn bedrijf TrueZeno.

The Belgian Pride ging op zoek naar een nieuwe coördinator na de beëindiging van de samenwerking met Alan De Bruyne vorig jaar. The Belgian Pride is een organisatie die door de drie regionale holebi- en transgenderkoepels is opgericht: RainbowHouse Brussels, Arc-en-Ciel Wallonie en çavaria. Er zitten ook vertegenwoordigers van de drie koepels in de raad van bestuur. Via The Belgian Pride werken de regionale koepels samen aan de organisatie van het evenement. De koepels nemen professionele werkkrachten in dienst die de voorbereiding van het evenement op zich nemen.

Daarnaast wordt in de raad van bestuur van The Belgian Pride het inhoudelijke campagneluik van de jaarlijkse pride uitgewerkt. Zo communiceren de drie LGBT-koepels ieder jaar hun gezamenlijke eisen ter bevordering van de maatschappelijke positie van holebi’s, transgenders en interseksuelen.

Elio De Bolle is nu aangesteld als de coördinator van The Belgian Pride. Die functie is vooral organisatorisch. De coördinator is verantwoordelijk voor een goede werking van de vzw en een professionele organisatie van de evenementen tijdens Pride.be.

Elio’s achtergrond

De Bolle is geen onbekende in de Belgische holebi- en transgenderbeweging. Hij was een tijd voorzitter van de Vlaamse Scholierenkoepel, de koepel van leerlingenraden in Vlaanderen die de mening van scholieren over het onderwijs vertolkt. Als voorzitter van die organisatie, schreef hij een open brief aan Vlaamse leerkrachten om hen op het hart te drukken dat preventie van homohaat al in de school begint. De Bolles engagement is voor een stuk persoonlijk. Hij is zelf homo en liet zich daar in het verleden al over interviewen. Omwille van zijn betrokkenheid werd hij in 2013 door de kijkers van gay lifestyle-zender OUTTV zelfs uitgeroepen tot ‘persoon van het jaar’.

De jonge Vlaams-Brabander heeft ervaring in de marketing- en eventsector. Via zijn eigen bedrijf TrueZeno was hij de voorbije jaren betrokken bij verscheidene evenementen: Skank Your Soul, Woodrock, Summerbuzz, Turbulence, Onderwijsfestival, Dag van de 100, TW Classic, … Als coördinator van The Belgian Pride wacht hem een nieuwe professionele uitdaging.

Evenement met potentieel

“We zijn blij met de aanstelling van Elio De Bolle”, zegt çavaria-woordvoerder Jeroen Borghs. “De drie regionale koepels zien in hem een coördinator met veel talent. 2016 was een moeilijk jaar voor The Belgian Pride. Er was de terreurdreiging waardoor het parcours van de parade moest wijzigen en ook intern liep het niet vlot. Dat resulteerde eind 2016 in de beslissing om de samenwerking met Alan stop te zetten. Met de komst van Elio De Bolle kijken we naar de toekomst van het evenement. The Belgian Pride is een evenement met een enorm maatschappelijk potentieel. We willen het evenement de komende jaren verder versterken. De nieuwe coördinator gaat daar zeker een rol in spelen. We verheugen ons op de samenwerking.”

De coördinator van The Belgian Pride is bereikbaar op het e-mailadres [email protected].

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub