Get Ready! maakt comeback in originele samenstelling

09/01/2017 - 22:44
De originele bandleden van Get Ready! gaan opnieuw samen optreden. Jimmy Samijn, Jean-Marie Desreux, Koen Bruggemans en Glenn Degendt slaan de handen in elkaar voor een comeback van de populaire boyband die opkwam in de jaren negentig. De boys van toen mag je nu gerust mannen noemen. Vandaag verschijnt hun nieuwe single: ‘Feniks’ en SPARKLE wordt hun vuurdoop op het podium.

Jimmy Samijn en Koen Bruggemans maken al sinds de oprichting in 1995 deel uit van de boyband. Ze bleven tussen 2008 en nu regelmatig optreden tijdens de korte comebacks van de groep.

Jean-Marie Desreux en Glenn Degendt stonden ook aan de wieg van de popformatie. Ze maakten de hoogdagen van Get Ready! mee, toen de groep Vlaamse hits scoorde met ‘Diep (Zo Diep)’, ‘Marjolein’ en ‘Laat’. Het viertal mocht toen stoer poseren voor de uithaalposters in jongerenblad Joepie. Posters die steevast hun weg vonden naar de slaapkamers van smachtende jongens en meisjes.

Eind 2007 ging Get Ready! uit elkaar en Glenn maakte werk van een solocarrière. Sindsdien waren de vier originele bandleden niet meer samen op het podium te zien.

Jubileum smaakt naar meer

Voor hun 20-jarig bestaan in 2016 plande Get Ready! een jubileumconcert in november. “Het was ons plan om tijdens dat jubileum met de vier originele bandleden éénmalig samen op te treden. Om allerlei praktische redenen is dat toen niet doorgegaan, maar de vriendschappelijke banden werden opnieuw aangehaald en Jean-Marie en Glenn raakten enthousiast over het idee om een stap verder te gaan en met de groep zelfs een comeback te maken”, zegt Jimmy Samijn.

Dit jaar is de comeback een feit! Op 10 januari verschijnt de nieuwe single ‘Feniks’. Gerespecteerd songwriter Stefaan Fernande schreef het lied. Begin maart verschijnt er het dubbelalbum ‘21’, een best of-cd. Er wordt ook gewerkt aan een nieuw album dat in het najaar wordt verwacht.

Terug op dreef

“Het doet enorm deugd om terug met z’n vieren te gaan optreden. We hebben ons stevig voorbereid op deze comeback. De muziek moest ingeoefend worden en we komen uiteraard met nieuwe choreografieën. Glenn en Jean-Marie hebben de dolle jaren gekend van Get Ready! waarbij we optraden voor duizenden mensen en meisjes op de eerste rij tierend flauwvielen. Die gedeelde ervaring smeedt een band”; aldus Jimmy Samijn. “Glenn en Jean-Marie zijn terug goed op dreef. Het is als leren rijden met de fiets. Eens je het beet hebt, verleer je het niet. Zelfs als je een tijd niet met de fiets hebt gereden.”

Vuurdoop in Vooruit

Op SPARKLE in de Vooruit op 14 januari treedt de originele groep voor het eerst opnieuw samen op. “We kunnen haast niet wachten op dat optreden en zijn best nerveus, omdat we weten dat de media daar wellicht stevig op zullen inzoomen”, blikt Samijn vooruit. “De muziek zal iets anders zijn dan wat mensen van ons gewend zijn. Het blijft poprock, maar we gaan origineel uit de hoek komen!”

Bestel je tickets voor SPARKLE hier. Later dit jaar gaat Get Ready! op tournee in Vlaanderen.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub