Mister Gay Belgium Raf Van Puymbroeck voelt zich nu au sérieux genomen

28/12/2016 - 10:20
Raf Van Puymbroeck (22) is nu een dik half jaar Mister Gay Belgium. In Gazet van Antwerpen vertelt hij dat hij nu au sérieux wordt genomen.

Naast Mister Gay Belgium 2016 en Mister Gay Europe 2016 is Kempenaar Raf Van Puymbroeck ook danscoach en docent sport en beweging aan de Thomas More-Hogeschool in Turnhout. Binnenkort verhuist hij naar Antwerpen, maar hij blijft werken in Turnhout. 

Stem

Raf voelt zich nu volwassener. Mister Gay Belgium is meer dan een schoonheidswedstrijd, herhaalt organisator Bram Bierkens steeds. Het is een zoektocht naar een ambassadeur voor holebi's. En dat merk je. "Mensen hechten meer belang aan mijn mening", vertelt Raf in Gazet van Antwerpen. Bijvoorbeeld bij de aanslag op homodiscotheek Pulse in Orlando.
 
In de afgelopen maanden gaf Raf lezingen over holebi's en transgenders in de sport - zijn thema - en werkte hij aan campagnes voor LGBT-integratie in de sport. Zo is er een project met de Koninklijke Belgische Voetbalbond​ (KBVB).

Mister Gay World

In mei vertrekt Raf naar Madrid en Gran Canaria in Spanje voor Mister Gay World 2017. Mocht Raf ook deze titel binnenhalen zou het een primeur zijn, want tot op heden won nog nooit iemand zowel de nationale, de Europese als de wereldtitel. 

Bron: 

Gazet van Antwerpen