VIDEO | Honderd dragqueens geven kerstmis extra glans

14/12/2016 - 15:38
Ook een beetje down door de verschrikkelijke nieuwsberichten van over heel de wereld? Bekijk volgend YouTube-filmpje waarin een honderdtal dragqueens een rits kerstliederen aan elkaar lipsynct, en je fleurt vast op!

De indrukwekkende video werd gemaakt tijdens Drag Queens United, een jaarlijkse bijeenkomst van dragqueens in Nederland. Met het evenement wil initiatiefnemer Sander Den Baas alias Lady Galore tonen dat dragqueens kunnen samenwerken en elkaar waarderen. Lady Galore wil breken met het beeld dat dragqueens giftige heksen zouden zijn die elkaar naar het leven staan.

Verscheidene kerstklassiekers komen in de video aan bod: ‘It’s The Most Wonderful Time Of The Year’, ‘Sleigh Ride’, ‘Rudolph The Red-Nosed Reindeer’… Maar ook enkele – euhum – onconventionele liederen over schoonheidsingrepen als kerstcadeau en niet van de grond geraken terwijl iedereen om je heen rampetampt.

De strijdbijl is ver te zoeken in de prachtige video. Er duiken ook enkele vertrouwde gezichten uit België in het filmpje op: Valentine Strange, Dilaylah Brown Brown en Di Luka. De meeste dragqueens en dragkings in ‘Lipdub (Christmas Edition)’ zijn echter Nederlandse schoonheden.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub