Het Roze Huis - çavaria Antwerpen wil 2500 euro inzamelen tegen zelfdoding

07/12/2016 - 14:35
Beeld: Het Roze Huis - çavaria Antwerpen
Badeendjes
Op 7 januari nodigen Het Roze Huis - çavaria Antwerpen en de aangesloten holebi- en transgenderverenigingen iedereen uit voor de traditionele nieuwjaarsreceptie op de Draakplaats.

"Geniet van lekker warme soep, chocomelk en glühwein onder het Regenboogmonument. Dans op de muziek van DJ GaGa. Speel mee met de tombola en steun zo de werking van Het Roze Huis - çavaria Antwerpen. Bij ons ben je niet in je eendje", zeggen de badeendjes op de uitnodiging.

Zelfdoding

"Vlaanderen scoort slecht wat zelfdoding betreft. Met zo'n drie zelfdodingen per dag zit Vlaanderen boven het Europese gemiddelde. Onder de holebi's en transgenders is het probleem nog groter. Uit onderzoek blijkt dat 33 tot 45 procent van de holebi's tijdens het opgroeien zelfmoordgedachten heeft. Het Roze Huis wil hier preventief rond werken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie willen we met jouw hulp 2500 euro inzamelen voor ons suïcidepreventieproject. Koop een tombolalotje of doneer in onze box en help mee dit project realiseren." 
 
Meer info op: www.hetrozehuis.be/projecten.
 
Wie naar aanleiding van dit artikel nood heeft aan een gesprek of vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij het gratis nummer van de Zelfmoordlijn 1813 of op de chatservice Zelfmoordlijn1813.be. Je kan ook contact opnemen de Holebifoon op het gratis nummer 0800 99 533. Je kan ook chatten via de site van de Holebifoon of mailen naar [email protected].

Bron: 

Eigen verslaggeving