LGBT-koepels waarborgen toekomst Belgian Pride in Brussel

04/11/2016 - 13:23
De drie holebi- en transgenderkoepels in België reageren op de gebeurtenissen bij de leiding van Pride.be. Pride.be is de organisator van de Belgian Pride in Brussel.

Op maandag 31 oktober kondigde Chille Deman via Facebook zijn ontslag aan als voorzitter van Pride.be. Eerst deed hij dat cryptisch. Op woensdag 2 november verduidelijkte en expliciteerde hij zijn ontslag.

Officiële reactie

De drie LGBT(QI+)-koepels van België, çavaria in Vlaanderen, RainbowHouse Brussels in Brussel en Arc-en-Ciel Wallonie in Wallonië, reageren nu officieel.
 
"De drie Belgische LGBT(QI+)-koepels zijn een denkoefening gestart over de toekomst van de Pride en de waarden die het evenement moet uitdragen en versterken. Dit met het oog op het waarborgen van het activistische, diverse en feestelijke karakter van een pride geworteld in het verenigingsleven."
 
"De voorlopige conclusies van deze discussies hebben geleid tot publicaties op Facebook en reacties uitgelokt vanuit de LGBT(QI+)-gemeenschap. Alhoewel de drie koepels deze reacties begrijpen, willen zij hierover niet uitgebreid communiceren zolang de Raad van Bestuur van de Pride nog geen officieel besluit heeft genomen. Wij betreuren alvast het aftreden van de voorzitter van de Pride, Chille Deman, zoals aangekondigd via Facebook."

Koepel

Pride.be is de vereniging die de Belgian Pride organiseert. Dat is de gaypride in Brussel, die traditioneel plaatsvindt rond de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) op 17 mei. De Belgian Pride vindt in 2017 plaats op 19, 20 en 21 mei. 
 
De drie koepels hebben elk vier vertegenwoordigers in de raad van bestuur van Pride.be.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub