LGBT-organisatie veroordeeld omdat het antihomohuwelijkbeweging homofoob noemde

04/11/2016 - 00:00
Beeld: Wikipedia
Vlag van Frankrijk
Act Up Paris moet van het hof van beroep in Parijs een boete van 800 euro en gerechtskosten van 1500 euro betalen voor laster en eerroof. De LGBT-vereniging noemde La Manif Pour Tous homofoob.

La Manif Pour Tous ijvert voor de afschaffing van het homohuwelijk in Frankrijk. Dat heet daar mariage pour tous. Laure Pora, voormalig voorzitter van Act Up Paris, moet 800 + 1500 euro betalen wegens en laster en eerroof.

"Homofoob"

Op 3 augustus 2013 bekladde Act Up Paris de lokalen van de Fondation Lejeune met condooms en vals bloed. Ook plakte Act Up Paris affiches met het logo van La Manif Pour Tous met daarop de woorden "shame" en "homophobes" op de gebouwen. De stichting Lejeune strijdt onder meer tegen abortus en steunt La Manif Pour Tous.
 
De Fondation Lejeune, La Manif Pour Tous en communicatieverantwoordelijke Ludovine de la Rochère dienden klacht in. Hun advocaat is tevreden met het vonnis.
 
De advocaat van Pora vindt het vreemd. Er is volgens meester Karine Géromini geen sprake van schelden. In 2013 verklaarde Pora zelf dat de protestactie niet persoonlijk gericht was. 

Bron: 

Têtu

Hier niet op klikken aub