UPDATE | Chille Deman niet langer voorzitter Pride.be

01/11/2016 - 13:51
Beeld: ZiZo Online
Chille Deman
RainbowHouse Brussels gaat niet langer Chille Deman als vertegenwoordiger naar Pride.be sturen. Eerste signalen daarover bleken uit Facebook-statusupdates van Deman zelf begin deze week. RainbowHouse reageerde er woensdag 2 november op.

"Het is hard, erg hard om vaarwel te zeggen aan wat mijn leven bijna dertig jaar heeft gevuld", zei Chille Deman maandagavond op Facebook. "Welkom nieuw leven. Maar vanavond ben ik diep ongelukkig. Het zal voorbijgaan."
 
Een officieel bericht was er (nog) niet op 31/10/2016, wel veel steun voor Deman op Facebook. "Bedankt voor al die mooie berichten! Ik voelde me triestig en alleen maar ik zie dat ik niet alleen ben", zegt Deman in een Brusselse mengeling van Nederlands en Frans.

Update 2/11/2016: RainbowHouse Brussels reageert

De Raad van Bestuur van RainbowHouse  wenste op woensdag 2/11/2016 op bovenstaande als volgt te reageren: "De Raad van Bestuur van het RainbowHouse wil reageren op een online artikel van ZiZo, en op uitwisselingen op de sociale media die sinds maandagavond plaatsvinden op de sociale media.
Het RainbowHouse heeft niet aan Chille Deman gevraagd om af te treden. Hij is tot op de dag van vandaag één van onze vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur van de Belgian Pride, en de voorzitter van deze vzw. Het RainbowHouse heeft tot op heden ook nog niet een formele bevestiging van zijn aftreden gekregen. Het artikel van ZiZo baseert zich op partiële informatie die is verkregen op de sociale media. Het kondigt aan, ten onrechte en zonder verificatie van de informatie bij de bron, dat het RainbowHouse zou hebben besloten Chille Deman niet langer naar het bestuur van de Pride te zenden. Wij betreuren dit gebrek aan professionalisme. Wij hebben expliciet aan ZiZo gevraagd om geen besluiten aan ons toe te schrijven die wij niet genomen hebben.
Het bestuur van het RainbowHouse zal zich blijven inzetten om vorm te geven aan de toekomst van de Belgian Pride met alle betrokken partijen. De Algemene Vergadering is op dit moment samengesteld uit de drie Belgische LGBT(QI+)-koepels. Elke koepel stuurt vier afgevaardigden naar de raad van bestuur van de Pride, die daar functioneren onder mandaat van hun koepel."
Einde citaat.

Reactie van Chille Deman later op de dag

"Vandaag kan ik de zaken duidelijker stellen : ik neem ontslag als voorzitter van de Pride.be, niet omdat ik moe ben en van mijn pensioen wil genieten, wel omdat ik verplicht wordt om het ontslag van Alan De Bruyne, de coördinator van de Pride.be te aanvaarden en zelfs te steunen. En dat kan ik niet. Niet omdat Alan mijn vriend is, niet omdat Alan perfect zou zijn, wél omdat Alan een goede coördinator is die de Pride heeft ontwikkeld tot een inclusieve Pride For Everyone. Als Alan nu aan de kant wordt gezet gaan we zeven jaar terug in de tijd! Binnen de huidige structuur van de vzw Belgian Pride kan ik niets doen tegen zijn ontslag en dus rest mij niet anders dan zelf mijn ontslag in te dienen en u uit te leggen waarom. En ja, dat stemt me bepaald niet vrolijk !"
Einde citaat.
 
Noot van de redatie: dit is de letterlijke weergave van Chille Demans reactie, en diens interpretatie van de feiten.
 
Pride.be organiseert jaarlijks de Belgian Pride in Brussel.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub