DJ Ten Walls over homofobe klaagzang: "verkeerd vertaald"

30/10/2016 - 08:11
Deejay Ten Walls uit Litouwen wijt zijn beruchte homofobe uitspraak op Facebook aan een foute vertaling van het oorspronkelijk bericht. De muzikant werkt aan een rehabilitatie.

Aan XLR8R vertelt Marijus Adomaitis (33), beter bekend als Ten Walls, dat zijn beruchte statusupdate op Facebook slecht vertaald werd. Hij noemde homoseksuelen "van een andere soort" en maakte de link met pedofilie. Er volgden weliswaar verontschuldigingen, maar zijn carrière kreeg door het incident een flinke knauw.

Vertaling 

Het oorspronkelijke bericht, in het Litouws, op Facebook verdween binnen het uur. Maar LGBT-activist Romas Zabarauskas had het gelezen en vertaald. Omdat een uitleg of excuses te lang op zich lieten wachten, begon die vertaling de wereld rond te gaan.
 
Ten Walls zegt nu dat de vertaling fout was. "Ik heb nooit iets geschreven dat homoseksualiteit linkt aan pedofilie. Ik heb homo's nooit een andere soort genoemd. In mijn bericht is er geen sprake van homoseksualiteit", verdedigt Ten Walls zich.
 
Onder de artiestennaam Mario Basanov heeft Ten Walls ook meerdere keren op homofeestjes gedraaid. De Litouwer hoopt het hoofdstuk nu te kunnen afsluiten. Op Facebook dankt hij de journalist van XLR8R voor het artikel. 

Gent

Zaterdag trad Ten Walls op in Kompass Club in Gent. "Hij kon alvast niet om de regenboogvlaggen heen kijken", getuigt aanwezige Kaj Poelman. Hij maakte onderstaande foto. 

Bron: 

XLR8R, PartyScene.nl, eigen verslaggeving

Hier niet op klikken aub