Negen nieuwe verenigingen sluiten zich aan bij çavaria

21/03/2014 - 14:32

Op de algemene vergadering van çavaria op 22 maart 2014 is de aansluiting van 9 nieuwe verenigingen goedgekeurd. De verenigingen stelden er zich voor en werden verwelkomd.

Limburg

Zij!: een Limburgse vereniging voor vrouwen, dames, vriendinnen… Ze organiseren tal van activiteiten van een bezoek aan een tentoonstelling, over het bijwonen van een voetbalmatch tot een zondagse brunch.
Er Tussen In: een vereniging die een thuis wil bieden aan Limburgse biseksuelen, maar daarnaast ook de buitenwereld informeert over biseksualiteit.
Roze Bink: de werking van KVG Limburg voor holebi’s met een verstandelijke beperking en met autisme. De Roze Bink wil ook holebi’s met een fysieke beperking helpen om hun plek te vinden in het reguliere holebi-aanbod van het Regenbooghuis Limburg.
Iconic: deze groep uit Genk is er voor jongeren, ouders en hun omgeving. Iconic wil jongeren helpen en begeleiden bij hun coming-out.

West-Vlaanderen

Gender Contact West-Vlaanderen: een zelfhulpgroep over genderidentiteit, transgenderisme en transseksualiteit. Gender Contact West-Vlaanderen organiseert maandelijks een praat- en discussieavond in het CGSO in Brugge.

Oost-Vlaanderen

Tiszo: een holebi- en transgenderrechtenvereniging uit Sint-Niklaas die jaarlijks verscheidene acties organiseert.
Acantha: de Gentse holebi-studentenvereniging die 10 jaar bestaat. Ze willen holebi’s in het studentikoze leven betrekken met fuiven, cantussen en andere activiteiten..

Antwerpen

Pink Saturday: de organisatie die ervoor zorgt dat de Antwerpse Sinksenfoor jaarlijks een zaterdag roze kleurt. Via ontspannende activiteiten wil ze verschillende gemeenschappen bij elkaar brengen.
QT4M: een activiteitenvereniging voor mannen die van mannen houden. Zij zijn een maandelijks trefpunt voor gelijkgestemden.

Bron: 

Eigen verslaggeving

Lees meer over: